Tips die nuttig kunnen zijn voor als je komt poseren…
Veel modellen zijn de eerste keer bij een fotoshoot wat gespannen. Je kan je thuis goed voorbereiden op een fotoshoot. Hier staan wat tips.

Er plezier in hebben

Het ideale model heeft een beetje lef, enthousiasme, veel inzet en bovenal plezier als ze voor de camera staat. Want, als model communiceer je via je houding van je lichaam en de expressies van je gezicht. Het ene moment het lieve onschuldige meisje, het andere moment een femme fatale of een nasty bitch…

Poses voorbereiden

Om verschillende poses te leren neerzetten de volgende tip: Pak eens een paar modetijdschriften of de Wehkamp of Neckermann en probeer een aantal poses na te doen voor de spiegel. Let goed op welke poses modellen bij welk soort kleding gebruiken. Bestudeer een en ander en probeer een aantal van die poses te onthouden. Het zal je opvallen dat de meest natuurlijke houdingen het best tot zijn recht komen, dit omdat het een ontspannen beeld geeft.

En ga voor diezelfde spiegel ook eens verschillende gezichts uitdrukkingen oefenen. Leer je gezicht kennen en probeer een aantal uitdrukkingen zoals dromerig, vrolijk, uitbundig, bekakt, koel/afstandelijk, verleidelijk etc. je eigen te maken zodat je die op commando kunt oproepen en naar de camera kunt projecteren… Je zult merken dat je dan veel makkelijker en zelfverzekerder voor de camera zult staan.

En neem anders voorbeelden mee uit tijdschriften die je aanspreken mee naar de fotoshoot !!